keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Leffasyksyn valopilkku ja pohjanoteeraus


Viikonloppuna huomasin, että pari ennakkoon ostettua leffalippua oli menossa vanhaksi ja ne pitäisi pikimmiten käyttää. Pitkästä aikaa tein lopulliset valinnat näytösajankohtien mukaan. Noloa, mutta näin kävi.

Useimmat jatko-osat laimentavat alkuperäistä ideaa. Siksi suhtauduin varauksella ajatukseen mitä Julie Delpy ja Ethan Hawke ovat saaneet aikaiseksi uusimmassa ”Rakkautta ennen keskiyötä” —elokuvassaan. Pelkoni haihtuivat ensimmäisessä kohtauksessa, sillä aiemmista ”Rakkautta ennen aamua & auringonlaskua” tuttu pariskunta jatkoi tarinaansa luontevasti uudesta aikuisuuden kaudesta, keskeltä elämän ruuhkavuosia. Enemmän keskustelua kuin toimintaa, mutta jännite säilyi hyvin loppuun saakka.  Erityisesti arvostin osuvia vuorosanoja eri kiistatilanteissa, osa tuntui hyvinkin tutuilta väitteiltä. Kerta kaikkiaan hurmaavan sydämellistä ja  laadukasta työtä kautta linjan. Tämä kannattaa ehdottomasti katsoa.

Sitten se pohjanoteeraus. Elokuvaa ”Gravity” mainostettiin avaruustrillerinä, jossa on mahtava kuvaus. Vanhana Star Wars’in ja Star Trek’in —ystävänä se kuulosti hyvältä vaihtoehdolta. Okei, kuvaus oli hienoa ja samoin erikoistehosteista osa. Mutta olisi sitä rahaa voinut käyttää käsikirjoituksenkin hiomiseen. Nyt se oli niin epäuskottava, että edes minä, joka kiljun jo tv-Wallanderin kohdalla jännityksestä en pelännyt pätkääkään. Huolimatta 3d:stä. Edes George Clooney ei tätä soppaa pelasta. Ugh, olen puhunut. Jättäkää väliin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti