keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Kristina on kaiken vaivan arvoinen


Inhoatko lippujen ostoa kuukausia etukäteen? Pakkoruotsia? Epäjärjestyksessä liikkuvia ankkalammikon edustajia? Unohda vaivasi, sillä nyt epämukavuuskynnyksen ylittäminen palkitaan ruhtinaallisesti: Svenska teaternin ”Kristina från Djuvemåla” on täysosuma!

Kristina on elämyksellinen spektaakkeli, jossa katsojia hemmotellaan hienolla draamalla ja upealla laululla. Kouluruotsilla pysyy juonessa kiinni, tekstityslaitteita on myös saatavilla. Tarina on vahva kertomus, kuinka köyhää kansaa lähti ruotsista siirtolaisiksi Amerikkaan 1800-luvulla. Se tuo iholle tunteen, kuinka kovaa kaiken jättäminen taakseen on silloinkin, kun vastaanottajamaa suhtautuu ystävällisesti maahanmuuttajiin.  

Jännitin etukäteen, olisiko Kristinan hahmo uhri tai uhrautuja, mutta hän paljastui onneksi syvästi rakastavaksi naiseksi, jolla oli oma tahto.  Keskenmenoja ja lapsia kertyi, elämässä oli toivoa, kun ihana aviomies seisoi rinnalla. Usko korkeampaan toi turvan ja riuska työ leivän pöytään. Kristinusko korostuu tarinassa voimakkaasti, mutta ei häiritsevässä määrin.

Kaikki laulajat eli päätähdet onnistuvat erinomaisesti. Olen vaikuttunut, että meillä on näin lahjakkaita ihmisiä. Ainoan pienen miinuksen koko esityksessä voi antaa sille mainoskuvissakin kammottavalta näyttäneelle Maria Ylipään peruukille. Mutta Maria itse tekee huikean roolityön – uskomaton voima ja ääni!

Lippuja vuoden 2013 esityksiinkin myydään jo. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti