maanantai 6. helmikuuta 2012

Välilaskua ei kannata jättää väliin


Mitä saadaan aikaan, kun yhdistetään musiikkiteatteri, espanjankielinen 1-näytöksinen ooppera, 2 laulajaa ja 3 soittajan orkesteri? Lyhyesti sanottuna tunnillinen intensiivistä draamaa, komeaa laulua ja soittoa ja hyvä mieli useaksi päiväksi.

Musiikkiteatteri Kapsäkissä sai juuri ensi-illan Välilasku, jossa tekijöiden taiteen palo hehkuu. Tapahtumapaikkana on lentokenttä, jonne eri suuntiin matkalla olevat ihmiset juuttuvat, kun tuhkapilvi pysäyttää liikenteen. Tunteet ovat käymistilassa, provosointi ja flirtti johtavat yllättäviin käänteisiin. Istun henkeäni pidättäen ja unohdan ajan kulun, haluan tietää, miten näille esityksen henkilöille käy.

Välilasku-ooppera on Reetta Ristimäen ja Juha Kotilaisen aarioiden juhlaa. Suurimman vaikutuksen tekee kuitenkin moderni libretto, joka hauskasti tuo klassisen oopperan perinteen nykyhetkeen. Ja varsinkin loppuhuipennus on näkemisen ja kuulemisen arvoinen. Kimmo Kahra on tehnyt ohjaajana hyvää työtä. Viimeiset vuorosanat jäävät saliin kaikumaan — ne sisältävät täydellisen jatkokertomuksen.

Esityksiä ei ole monta, joten suosittelen nopeaa toimintaa. Esityksen jälkipuinti sujuu hyvin ravintola Allotrian puolella herkutellessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti