perjantai 1. heinäkuuta 2011

Kesään kuuluu ruotsipop

Paras kesämusa viikonlopuksi tulee Ruotsista. Ja nyt en tarkoita mitään Tomas Ledinin Sommertiden hej hej -tyyppisiä bilerenkutuksia enkä ABBAn legendaarisia klassikoita. Paahteisiin iltapäiviin ja ukonilman odotukseen sopivat keveämmin kulkevat naispopparit.

Jos Eva Dahlgren on liian mietiskelevää sinulle, niin tarkista Cajsa-Stina Åkerströmin valoisa ja kupliva tuotanto. Se rullaa eteenpäin, tunnelmoi ja käsittelee arjen huomioita. Kaiken ei tarvitse aina olla intohimoista rakkautta ja tuskaa, on onni jakaa tiskejä ja kiistellä kuka tiputteli sukkia lattialle.

Itse keskityn viikonloppuna uuden tuttavuuden, Helena Sjöholmin Euforia -levyn kuunteluun. Levy koostuu uusista versioista Billy Joelin kappaleista. Alkuperäisistä sovituksista en tiedä, joten en voi  verrata. Parin kuuntelukerran jälkeen voi sanoa, että Euforia-levyn kappaleiden tunnelmaan jää kiinni, vaikka kaikki lauseet ei heti ruosteeseen pääseellä kielitaidolla avautuisikaan.

Vaarana ruotsipopin kuuntelussa on tietysti se, että saattaa jäädä koukkuun ruotsin kieleen. Ja kaikki hyöty- ja huviruotsista kiinnostuneet muistakaa, että Facebookissa Fröken Senja apulaisineen opettaa paraikaa ruotsia!

Trevligt veckoslutet, solen skiner ja linnut laulaa =)


ps. Heinäkuussa blogeja tulossa n. 10 päivän välein eli hieman harvempaan tahtiin. Ehdota aiheita jos haluat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti