tiistai 2. marraskuuta 2010

Paniikki ruokakomerolla

Okei, myönnän otsikko on hyvin raflaava, mutta kuvaa hyvin tunteita kun siivosin ruoka- ja jääkaappini. En ole koskaan ollut eineksien suurkuluttuja, mutta silti oli aihetta peiliin katsomiseen. Siellä niitä e-koodeja, lisä- ja säilöntäaineita vilisi silmissä. Nuudelit, lihaliemi- ym. kuutiot, pussiteet, kastikejauheet, kuivatut keltaiset aprikoosit, broilerit, tarjousmunat, kevytjugurtit ja jäätelöt saivat kyytiä ja loppusijoituspaikan ihan muualle vaikka päiväystä olisi ollut jäljellä vaikka kuinka pitkään.

Mistä moinen? Luin viime viikolla Helsingin Sanomista uudesta ruokakirjasta, joka haastaa ajattelemaan miten terveellisesti ihmiset länsimaissa syövät. Ruotsalaistoimittaja Mats-Eric Nilsson oli koonnut tietonsa otsikon "Aitoa ruokaa - väärentämättömän ruoan opas" alle. Sain sen sunnuntaina Kirjamessuilta käsiini ja olen nyt tehnyt päätöksen ryhtyä paremmaksi ihmiseksi, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Luomua sen olla pitää.

Uskokaa tai älkää, meidän ns. arkiruokamme sisältää paljon sellaisia aineita, joita käytetään myös ihan muissa teollisuuden aloilla kuin elintarvikkeiden parissa. Vaikka vain puolet kirjasta olisi totta, sen pitäisi riittää miettimiseen kuinka kauas olemme luonnosta eronneet ja paljonko lisääntyvillä allergioilla voisi olla tekemistä pitkälle prosessoitujen elintarvikkeiden kanssa. Lukekaa, kyselkää ja katsokaa hyvät ihmiset mitä itsellenne ja lapsillenne suuhun laitatte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti