perjantai 12. marraskuuta 2010

Kauniita illuusioita

Nykytaiteen ei tarvitse käydä yli ymmärryksen herättääkseen ajattelemaan. Myönteiset tunteet, harmonia ja historiantaju voivat olla sen kanssa yhtä aikaa läsnä. Ainakin jos on kyse Lauri Astalasta.

Astala on tutkinut kuvan ja tilan suhdetta, löytänyt erilaisten esineiden ja maisemien lumovoiman. Hän kutsuu meidät mukaansa löytöretkelle tutkimaan teosten vaikuttavuutta ja myös osallistumaan niihin. Niihin pääsee upottamaan siis omat tulkintansa ja tekonsa.

Ajan kulumisen ja liikkeen teemat hypnotisoivat, yksityiskohtaisiin kartta- ja maapallon olemuksiin perustuvia teoksia voisi katsella ikuisuuden hetken. Ne rauhoittavat ja synnyttävät uusia mielleyhtymiä ja antavat energiaa. Useampi teos on nimetty pieneksi spektaakkeliksi eri asioista ja niissä voi lähteä mukaan vuoropuheluun taiteen, teosten ja niiden tekijän sekä toistemme kanssa. Tämä oli parhaimpia näyttelyitä missä olen ollut koko syksynä!

Jos et vielä tiedä mitä teet viikonloppuna, suuntaa Meilahteen Helsingin kaupunginmuseoon. Astalan näyttely on vielä 2 päivää avoinna. Samaan retkeen on helppo yhdistää leppoisa kävely Seurasaaren ympäri  ja tunnelmalliset kahvit ulkoilmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti