maanantai 11. lokakuuta 2010

Henkeäsalpaavaa liikettä ja energistä tunnelmaa

Baletti jakaa ihmisten mieltymykset. Toisille koko ajatus on epämieluisa, toiset innostuvat klassisesta tai modernista liikkeestä, moni jopa molemmista. Ovatpa jotkut lahjakkaat lajia itsekin kokeilleet. Itse lukeudun mielelläni katsomon puolella istujiin ja heittäydyn vain tunnelmiin mukaan.

Reilu viikko sitten oli tuli taas todistettua, että monet esitykset kestävät aikaa ja usean katsomiskerran. Ja kuuluisat tekijätkin osaavat uudistumisen ihailtavan taidon. Kuuluin onnekkaiden joukkoon, joilla oli mahdollisuus osallistua ns. Uotinen -iltaan Kansallisbaletissa.

Pateettinen baletti oli edelleen hauska ja lämmitti mieltä. Diiva, tuo haaveileva roudari 10 tuolia käsivarrellaan on taattu aplodimyrskyn kerääjä. Mutta ei todellakaan huono ollut uusin tuotoskaan eli Black Water. Menkää ihmeessä katsomaan jos tilaisuus tarjoutuu. Vaikka Skåneen saakka! Siinä yhdistyi voimallisesti koreografia ja kurinalaiset tanssijat. Liike, rytmi ja musiikki veivät mukanaan mustan veden huumaavaan pyörteeseen. Yleisö hurrasi ja palkitsi mahtavin aplodein kerta toisensa jälkeen lahjakkaat tanssija ja illan supertähden, legendaarisen Jorma Uotisen.

Tuon illan muisto kestää pitkään ja tuo hyvää mieltä. Energistä tunnelmaa saa varmasti myös monesta muustakin tanssiesityksestä, tartutaan tilaisuuksiin kun niitä taas tulee!

Tulevana tärppinä on itselläni esim. ensi lauantaina päiväsaikaan liedlaboratorio Allotriassa. Luvassa muistaakseni italiaisia makupaloja aiheeseen.... Ehkä nähdään siellä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti