maanantai 16. huhtikuuta 2012

Onnistunutta perusdraamaa oopperan ystäville


Pelleas ja Melisande -esitys päätti hienosti kevään oopperasarjani. Kyseistä oopperaa voi hyvin suositella, etenkin sille, joka haluaa perinteisen kokemuksen: illan täydeltä rakkautta, mustasukkaisuutta, täyttymättömiä (?) unelmia ja vallankäyttöä. Laulajat olivat kerrassaan upeita, ja sävelet veivät mukaansa.

Ei voi muuta kuin ihailla tähtiesiintyjien monipuolisuutta. Enää ei riitä, että osaisi laulaa hyvin. On osattava näköjään laulaa ylösalaisin käännetyn soutuveneen päällä, hypättävä polvilleen vesialtaaseen ja käveltävä moneen otteeseen suhteellisen korkealla maanpinnasta olevien lautasiltojen päällä. En tekisi perässä moista suoritusta, edes laulamatta.

Lavastajat ansaitsevat näyttämökuvasta jälleen kerran kiitoksen. Vesi-elementtiä hyödynnettiin monipuolisesti, usvaiset kuvat veivät mennessään, ja tarkoituksellinen epäsymmetrisyys koukutti.

Tämä esitys kannattaa katsoa ja kuunnella. Jos pitäisi valita, niin paras anti kansallisoopperan valikoimassa tänä keväänä oli joko Julius Caesar tai tämä. Eri tyylilajit molemmissa, mutta mahtava lopputulos kummassakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti